Kiireetön keskustelu - Unhurried Conversation
"Kiireettömässä keskustelussa oma ajattelu jäsentyy ja kirkastuu - ja samalla voi harjoitella aktiivisen, arvostavan kuuntelun jaloa taitoa!"
Miksi kiiretön keskustelu?
Kiireettömässä keskustelussa on kyse oppimisen ja kehittymisen potentiaalin tunnistamisesta. Siitä, että käytämme älyämme tavalla, johon koneet eivät pysty, virittäydymme toistemme ajattelun aallonpituuksille. Kiireetön ei tarkoita nopeaa, eikä hidasta… vaan juuri sopivalla tavalla virtaavaa. Kiireettömyys keskustelussa ei ole laiska valinta, vaan se vaatii jakamattoman huomiomme ja sitoutumisemme. Kiireettömästi keskustelevat ja kuuntelevat artistit, innovaattorit, johtajat ja tiimit kykenevät suuntaamaan tietoisesti huomionsa yksityiskohtiin ja pysymään samalla avoimina uusille ideoille. He työstävät niistä yhteistyössä entistäkin merkityksellisempiä, käyttökelpoisempia ja monimuotoisempia.
Mistä kiireettömät keskustelut saivat alkunsa?
Kiireettömät keskustelut syntyivät Johnie Mooren ja Antony Quinnin yhteistyönä. Sitä harjoittavat nyt ystävät ja kollegat eri puolilla maailmaa. Kiireettömät keskustelut ovat maksuttomia ja avoimia kaikille. Niitä hostaavat kiireettömyydestä innostuneet eri puolilla maailmaa, juuri nyt vain online-versioina. Niitä käytetään myös organisaatioiden kehittämistyössä. Lue lisää- read more...
Miten kiireetön keskustelu toimii?
Kuka tahansa voi nostaa jokapäiväisen esineen, kuten juomalasin, merkiksi siitä, että on juuri hänen puheenvuoronsa. Kaikki muut kuuntelevat. Kukaan ei keskeytä puhujaa, joka voi myös pidellä esinettä hiljaisuuden vallitessa, vaikkapa kootakseen ajatuksiaan tai lisätäkseen edellä sanotun merkityksellisyyttä. Kun puhuja on sanottavansa sanonut, hän laskee esineen takaisin pöydälle - ja on jonkun toisen vuoro.
Keskustelut virtaavat usein keveistä aiheista vakavampiin ja henkilökohtaisista yleisempiin. Ja lopuksi me usein huomaamme, että kaikki aiheet ovat yhteydessä toisiinsa. Myös eri pituiset hiljaiset hetket ovat tyypillisiä. Joskus kuulemme huolestuneen kysymyksen. ”Mitä jos joku tarttuu esineeseen ja puhuu koko tunnin?” No, sellaista ei koskaan ole tapahtunut tähän mennessä… mutta jos joku puhuu pitkään, meillä on aina lukuisia vaihtoehtoja valittavanamme. Yleensä paras keino on rentoutua, kuunnella ja olla kiinnostunut siitä, mitä tapahtuu.
Mitä siitä seuraa?
Kun tietää, että kukaan ei tule keskeyttämään, on helpompi rentoutua ja ilmaista itseään rauhalisemmin ja selkeämmin. Lisäksi, kun tuntee todella tullevansa kuulluksi, keskittyminen paranee ja puheen merkityksellisyys syvenee. Puhuja voi rauhoittaa ja hidastaa puhettaan, eikä hänen tarvitse toistella sanojaan tai sanomaansa. Kiireettömät keskustelut ovat monimuotoisia ja merkityksellisiä, ilman usein keskusteluissa todistamaamme taistelua huomiosta.
Seuraava Kiireetön keskustelu on Tiistaina 8.8. klo 18:00-19:00